Tanulmányi ügyintézés

Nyári ügyintézési idő:


Hétfő: 9:00-15:00
Kedd: 9:00-15:00
Szerda: 9:00-15:00
Csütörtök: 9:00 – 15:00
Péntek: 9:00 – 15:00
           
           

Tanulmányi ügyek >>>

Bejelentkezés

 

Tájékoztatás

 

Értesítjük a Mentálhigiénés családtudományi és családterápiás mesterképzési szak iránt érdeklődőket, hogy a szakra vonatkozó meghirdetésre várhatóan 2017 folyamán kerül sor. Jelenleg ez a szakunk nem elérhető a felvi.hu rendszerében, 2017. szeptemberében a képzés biztosan nem indul.
 
Sajnálatos módon a 2016. évi képzési és kimeneti követelményekre vonatkozó felülvizsgálati folyamat végén, a Mentálhigiénés családtudományi és családterápiás mesterképzési szak vonatkozásában a 18/2016 (VIII. 5) EMMI rendelet /a felsőoktatási szakképzések, az alap- és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről szóló EMMI rendelet/ hibásan jelent meg. A tartalmi korrekció folyamatban van. Jelentkezés csak ezt követően megnyitott felvételi időszakban lehetséges a felvi.hu rendszeren keresztül.

A képzés következő évfolyamát, a rendelet korrekcióját követően tervezzük indítani.
Amennyiben feliratkozik az alábbi űrlapon, a szak meghirdetéséről születő döntést követően erről külön is küldünk értesítést Önnek.

Amint a képzés indulásának időpontja és a jelentkezés határideje nyilvánossá válik a felvi.hu rendszerben, honlapunkon is azonnal olvashatóak lesznek az információk.


ŰRLAP
(érdeklődés jelzése és tájékoztatás kérése)

 

Budapest, 2016. december 19.

Tisztelettel:

 

Dr. Pethesné Dávid Beáta
intézetigazgató

 

Dr. Török Szabolcs
szakfelelős2015 szeptemberében elindult intézetünkben a
Mentálhigiénés családtudományi és családterápiás mesterképzési szak első évfolyama. A nagyszámú jelentkezőből, keretszámunknak megfelelően, 23 hallgató kezdhette el tanulmányait.

A képzésünk iránt érdeklődőknek feltétlenül javasoljuk, hogy az alábbi információkat alaposan olvassák át, mivel a sikeres jelentkezéshez illetve a felvételhez előzetes önismereti folyamat szükséges, aminek megszerzése (aki még nem rendelkezik ilyennel) hosszabb időt vehet igénybe, így azt fontos idejében elkezdeni!

 

Mikor indul az új évfolyam?
A mesterképzés kétévente kerül meghirdetésre, így a következő évfolyam várhatóan 2018 februárban indul és  jelentkezni  a www.felvi.hu oldalon lehet majd.

Kiket várunk a képzésre?
Képzésünkre elsősorban olyan orvosok, pszichológusok, gyógypedagógusok, szociális munkások, szociálpedagógusok, pedagógusok (tanár, tanító, óvónő), konduktorok jelentkezését várjuk, akik a diploma megszerzése óta legalább 1-2 éve olyan segítői területen dolgoznak, ahol munkájuk során rendszeresen kerülnek kapcsolatba családokkal / párokkal.

Felvételi követelmény :
A 15/2006 (IV. 3.) az alap és mesterképzési szakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló OM rendelet - melyben az önismeret a képzéssel párhuzamosan is elvégezhető - módosításra kerül. Ennek értelmében a mesterképzésre való jelentkezés feltétele befejezett 100 óra egyéni vagy egy folyamatban végzett 130 óra csoportos önismeret. (pl. pszichodráma, családi fókuszú önismeret, egyéb). 

Az önismereti képzés valamely, a Pszichoterápiás Tanács Szövetség tagjaként nyilvántartott tudományos társaság, illetve e társaságnak erre feljogosított tagja által tartott képzés lehet, melyet az adott módszer pszichoterapeutája vagy kiképzője tart. A mesterképzésre való jelentkezéshez szükséges az önismereti folyamatot vezető pszichoterapeuta ill. kiképző igazolása a teljesítésről.

FONTOS!
Az önismereti folyamat többnyire 1-1,5 évig tart, ezért ha képzésünk felkeltette érdeklődését javasoljuk az önismeret mielőbbi elkezdését!

 A képzés keretei:

A képzés kizárólag levelező formában kerül meghirdetésre. A képzési napok: havi egy szerda - csütörtök – péntek (8.00-19.00 óráig)

A képzés struktúrájáról, tantárgyi hálójáról, és a további jelentkezési, valamint felvételi követelményekről honlapunkon tájékozódhat.

A képzés időtartama: 4 félév (120 kredit); formája: levelező képzés.

A képzés államilag támogatott és önköltséges formában is indul.

Mentálhigiénés Családtudományi és Családterápiás mesterképzési szak képzési kimeneti követelménye a tartalmi korrekció után letölthető.