“Itt a kezem, nem disznóláb”

 

Vita helyett békesség - harag helyett barátság

 

Országos Gyermekrajz Pályázat

 

a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Mentálhigiéné Intézete

és a Párbeszéd Háza szervezésében.

 

Pályázati felhívás:

Milyen az, amikor egy veszekedés után kibékültök? Mi, vagy ki segít egy-egy vitát jól kezelni? Milyen az, amikor győz a barátság? És mi köze ehhez a disznólábnak?

Az óvodában, iskolában sok-sok olyan helyzet van, amikor vita, veszekedés alakul valami kapcsán. Ilyenkor jó megbeszélni, ha szükséges segítséget kérni és nem pedig hagyni növekedni a haragot és az ellenségeskedést. Rajzold le, milyen az, amikor sikerül jól megoldani egy ilyen helyzetet!

 

A pályázat célja, hogy az óvodai, iskolai konfliktusok és konfliktuskezelés témakörét a gyerekek, szülők, pedagógusok közötti beszélgetés tárgyává tegyük a rajzok alkotása apropóján. A konfliktusok párbeszédes, a másikat tiszteletben tartó kezelésének tanulását jó minél előbb elkezdeni (és folytatni felnőttkorban is). 

 

A pályázat keretében olyan alkotásokat várunk, melyeken bemutatásra kerül a konfliktusok kezelésének pozitív, a kapcsolatokat építő jellege. 

 

Az alkotások álló vagy fekvő elrendezésű, A4-es papírra készüljenek zsírkréta, ceruza, pasztell, filctoll, festék használatával.

 

Egy gyermek legfeljebb két rajzzal pályázhat.

 

A kitöltött, szülő által aláírt pályázati adatlappal és a szülői hozzájáruló nyilatkozattal együtt a rajzot kérjük a megadott e-mail címre szkennelve/fényképezve megküldeni.

 

Mellékletek nélkül beküldött pályázatokat az elbírálásnál nem tudjuk figyelembe venni. A mellékletek a www.mental.semmelweis.hu/rajzpalyazat/ oldalról tölthetők le.

 

Pályázók köre:

Magyarországon élő, közoktatásban tanuló gyermekek. A pályázatot három korcsoportban hirdetjük: óvodás; 1-4. évfolyam; 5-8. évfolyam. 

A pályázatban nem vehetnek részt a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar, valamint a Párbeszéd Háza dolgozóinak gyermekei.

 

A pályázatokat az alábbi e-mail-címre várjuk:

szalai.aniko@public.semmelweis-univ.hu

 

A pályázatok beérkezési határideje: 2020. április 15. 16 óra

 

A pályaműveket a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet és a Párbeszéd Háza által gyerekekből, művészekből és konfliktuskezeléssel foglalkozó szakemberekből felállított zsűri egy lépcsőben bírálja el.

A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük. A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza.

 

A pályázat díjazása:

A beérkezett alkotásokból a Mentálhigiéné Intézet facebook oldalán rendezünk egy virtuális kiállítást. A kiállítás megnyitójára és az eredményhirdetésre 2020. május 15-én került sor szintén virtuálisan – ennek módjáról honlapunkon és facebook oldalunkon adunk hírt, a pályázatot benyújtókat közvetlenül is értesítjük.

 

Korcsoportonként az első három helyezett tárgynyereményben részesül, ezen kívül több különdíjat is kiosztunk!

 

Bővebb információ:

Szalai Anikó (szalai.aniko@public.semmelweis-univ.hu)

Honlap: www.mental.semmelweis.hu/rajzpalyazat/